You are currently viewing Krovni prozori i koje treba odabrati?

Krovni prozori i koje treba odabrati?

Za odabir krovnog prozora, uvek je najbolje prvo se konsultovati sa majstorom. Majstor će Vam, u zavisnosti od Vaših zahteva i situacije u potkrovlju (npr. razmak rogova, pozicija, visina, nekoj Vašoj specijalnoj želji, nameni prostorije u kojoj će biti prozor…) dati najbolju moguću preporuku i procenu.

O čemu treba razmisliti pri odabiru krovnih prozora?

Kako biste osigurali da proces kupovine ne traje puno vremena i ne zahteva značajne neracionalne financijske troškove, unapred se upoznajte s kriterijima odabira dizajna i odredite svoje zahteve za svaki parametar.

Prilikom izbora krovnih prozora, pažnju treba usmeriti ka sledećem:

Položaj krovnog prozora

krovni prozori cena

Na kojoj poziciji na vašem krovu želite da budu postavljeni krovni prozori? Važno je razmisliti o tome gde želite da dopire prirodno svetlo u prostoriji ispod, kao i o preprekama spolja koje bi mogle blokirati prirodno svetlo u određenim oblastima, npr. veliko drveće ili zgrade. Ovo je velika odluka, pa dobro razmislite o tome gde da postavite svoje krovne prozore!

Veličina krovnog prozora

Sledeći korak je odabir veličine vaših krovnih prozora. Očigledno, što više želite da Vaša soba (i susedne prostorije) budu svetlije, to bi trebalo da napravite veće prozore na krovu. Ako želite laganu, svetlu, prozračnu sobu, izaberite krovne prozore onoliko velike koliko Vam budžet dozvoljava.

Marka krovnih prozora

Širok izbor prozora kao i proizvođača istih često mogu otežavati odluku prilikom kupovine, međutim, osnovi kriterijum prilikom izbora treba da bude visok nivo praktičnosti i funkcionalnosti koji neće biti ispunjeni ukoliko su elementi u početku lošeg kvaliteta. Stoga je važno odabrati odgovarajući dizajn, a neki od proizvođača koji ispunjavaju prethodne kriterijume su Velux, Fakro, Roto.

velux prozori

Velux, sertifikovani majstori su naša najveća preporuka. Svetski lider u proizvodnji krovnih prozora ističe se sveobuhvatnim asortimanom gde na jednom mestu možete pronači sve što Vam je potrebno za ispunjenje Vaših zahteva. Velux krovni prozori nude veliki izbor dimenzija i prateće opreme, kako za kose tako i ravne krovove sa različitim pokrivnim površinama, i na kraju – pratećim servisom i garancijom. Velux krovni prozori se odlikuju povoljnim za nabavku svih delova. Prilikom odabira modela ovog brenda nećete požaliti zbog svoje odluke. 

Stil krovnih prozora

Kada se odlučite za lokaciju i veličinu Vašeg krovnog prozora, treba da razmotrite i najbolji stl za svoju imovinu. U odnosu na to, biraćete krovne prozore koji su fiksni ili koji imaju mogućnost otvaranja, elektronskog kontrolisanja… 

Vrsta zastakljenja

Vrsta zastakljenja zavisi od toga da li želite da Vaši prozori štede enegriju, kontrolišu toplotu, smanjuju buku ili sva tri? 

Cena ugradnje krovnih prozora

Cena ugradnje krovnih prozora zavisi od mnogo različitih faktora: stila koji odaberete, veličine, da li je dvostruko ili trostuko zastakljeno, drugi svojstava stakla kao što su kontrola buke ili kontrola temerature. Takođe, na cenu utiču i broj komada prozora koje treba ugraditi, vrsta pokrivke kao i zahtevnosti izvršavanja dogovorenog posla. 

Ko treba da ugradi krovne prozore?

krovni prozori cena sa ugradnjom
Postavljanjem krovnih prozora može se pozabaviti vešt majstor sa stolarskim veštinama. Za sve ostale, najbolje je to prepustiti profesionalcima. Za olakšanu i ubrzanu ugradnju krovnih prozora možete svoje poverenje prepustiti preporučenim majstori Veluxa szr Monting koji mogu izvršiti i nabavku prozora, donošenje na Vašu lokaciju kao i ugadnju.

Ostavite odgovor